Gjenvinningsstasjoner

webbanner_artikkel

Kun gjennomsiktige avfallsekker på gjenvinningsstasjonene

Fra 1. juni skal alt avfall som leveres til våre gjenvinningsstasjoner sorteres i gjennomsiktige sekker.

De sorte sekkene fases ut for å øke ombruksgraden av ressursene som samles inn. Dette vil også bidra til at vi får hindret at farlig avfall og elektrisk og elektronisk avfall (ee-avfall) havner i feil container. 

De som kommer til en av våre gjenvinningsstasjoner med sorte sekker etter den 1. juni, må sortere over i gjennomsiktige avfallssekker på anvist plass.
Det koster 100,- kroner per sorte sekk dersom du ikke sorterer selv.

Du kan fortsatt levere løst avfall uten sekk, som før, men det må være godt synlig på tilhengeren din.

Bedre privat avfallssortering.

- Vi ønsker å hjelpe folk med å bli flinkere til å sortere. Mesteparten av det folk til daglig ser på som avfall, er ressurser som kan brukes på nytt, sier Øivind Brevik, administrerende direktør i ROAF. ROAF tilbyr også en rød boks til oppsamling av farlig avfall og småelektronikk. Rødboksen får man gratis på alle våre gjenvinningsstasjoner og hos Miljøbilen (vår og høst).

Hvor får man tak i gjennomsiktige avfallssekker?

  • På alle våre gjenvinningsstasjoner fra 1. mai 2017. På våre gjenvinningsstasjoner vil prisen være kr. 50,- for to ruller.
  • Hos flere butikkjeder og byggevarehus, blant annet hos Jula, Europris og Maxbo.

Husk at de gjennomsiktige avfallssekkene kan brukes flere ganger!

Vi minner også om at sorte avfallssekker til restavfallet hjemme heller ikke er tillatt, posene skal være i bæreposeformat.
 

Ditt bidrag

I dag leverer innbyggerne i ROAF-kommunene hvert år til sammen 41 200 tonn avfall direkte på gjenvinningsstasjonene. Mye av det som i dag kastes i sorte sekker og som går til forbrenning, er elektrisk avfall og farlig avfall, som malingsspann, lim, lakk, spraybokser, lamper, lyspærer, batterier, elektriske leker, radioer og ledninger. Dette skal sorteres og kastes i egne containere på gjenvinningsstasjonene. Det er gratis å levere farlig avfall og ee-avfall.

Nye EU-krav

ROAF har satt seg et mål om 70 prosent materialgjenvinning og ombruk innen 2030, noe som er strengere enn EUs krav  på 65 prosent. Bare innen kategorien klær og tekstiler er det et stort potensial. Av de 12,6 kiloene med klær hver innbygger kaster hvert år, går 7,5 kilo (65 %) i restavfallet hjemme. Alt av klær og tekstiler kan brukes om igjen eller inngå som råstoff i nye produkter.

Vi hjelper deg å sortere riktig.

Her ser du hva du kan ha med deg på våre gjenvinningstasjoner