Avfallsbrønn_tømming

Nytt boligfelt med avfallsbrønner

Etter innspill fra ROAF vedtok kommunestyret i Fet at også alle eneboligene på det nye området skal ha avfallsbrønner og ikke egne private beholdere. 

Etter innspill fra ROAF, vedtok Fet kommunestyre at alle enhetene på Løkenåsen 2 skal ha avfallsbrønner. Det blir derfor ingen egne private beholdere for eneboligene. Boligfeltet består av 36 boenheter, hvorav 22 er eneboliger.

ROAF ønsker at så mange som mulig vil bruke avfallsbrønner. Slike fellesbrønner er en mer effektiv og miljøvennlig avfallshåndtering.

Flere husstander kan bruke én brønn som rommer fem kubikk og det vil også bli plassere mottak for glass og metall, samt papir. På dette området blir det satt ut flere brønner.

Brønnene ligger under jorda der temperaturen er stabil, i tillegg er brønnene så store at de kan tømmes hver fjortende dag i stedet for ukentlig, noe som også er en miljøgevinst med tanke på transport.

Estetisk, er brønner også en god løsning. Det ser penere ut enn rekken av avfallsdunker vi ser i etablerte boligområder.