Sjokkerte over sløsingen – ROAF: Romerike avfallsforedling IKS

Sjokkerte over sløsingen

Fredag 9. februar var det premiere på Fifty Shades Freed på Lillestrøm kino, og kampanjestart for ROAFs aksjon mot matsvinn. 200 gratisbilletter til den lukkede ROAF-forestillingen ble revet bort også i år. Vi spurte fire publikummere om egne vaner og hva de synes om all maten som kastes

Hvordan kaster du matavfall og mat du ikke vil spise opp?

– Vi kaster matavfall i grønn pose, og om vi kaster brukbar mat så tar vi den ut av emballasjen først, sier Malin Henriksen fra Skedsmokorset.

Visste du at gjennomsnittsfamilien kaster brukbar mat for 37 000 kroner i året?
-Kaster folk mat for så mye? Det gjør ikke vi.

Hvordan kaster du matavfall og mat du ikke vil spise opp?

– Vi prøver å ikke kaste mat, men når vi gjør det blir det i grønn pose. Vi er veldig bevisste ettersom vi driver med dumpster diving (søppeldykking), sier Bastian Solbakken fra Oslo.

Visste du at gjennomsnittsfamilien kaster brukbar mat for 37 000 kroner i året?
-Det var mye. Da er folk sløve, og har kanskje datoskrekk. Jeg ville gjettet 21 poser eller 15 000 kroner.

 

Hvordan kaster du matavfall og mat du ikke vil spise opp?

– Jeg tror vi er flinke og kaster i grønn pose, sier Ina Nymoen fra Skjetten.

Visste du at gjennomsnittsfamilien kaster brukbar mat for 37 000 kroner i året?
– Det høres helt vilt ut. Da ville jeg heller brukt pengene på ferie.

Hvordan kaster du matavfall og mat du ikke vil spise opp?

– Vi sorterer i grønn pose, sier Marta Pezdan fra Råholt.

Visste du at gjennomsnittsfamilien kaster brukbar mat for 37 000 kroner i året?
– Det var veldig mye, jeg ville tippet ett tusen kroner.

Spiller på humor

For tredje år på rad setter ROAF fokus på rett håndtering av avfall ved hjelp av Fifty Shades-premierer. Tidligere har man hatt fokus på rett innlevering av sexleketøy, klær og tekstiler, med gode resultater. Årets kampanje legger vekt på at god mat skal nytes, og matavfall skal i grønn pose- alltid!